Exposen il·lustracions de contes de la Mediterrània a les Escoles Velles de Begur

27 feb 2018

La sala d’exposicions de les Escoles Velles de Begur acollirà a partir de dijous, i fins al 18 de març, la mostra “Contes de la Mediterrània”, integrada per il·lustracions de Delphine Labedan. La mostra, produïda pel Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, està composta per quadres i pintures explicatives de 7 contes tradicionals de països de la .Mediterrània. La inauguració oficial es farà divendres, 2 de març, a les 19 hores, i comptarà amb la presència de l’alcalde i la regidora de Cultura, Joan Loureiro i Mònica Martínez, com també dels seus homòlegs de Torroella, Josep Maria Rufí i Anna M. Mercader, respectivament.

“Contes de la Mediterrània” és una exposició dirigida a tots els públics, on el fil argumental són contes de la Mediterrània occidental acompanyats d’il•lustracions de Labedan. En total hi ha 15 panells de cartró-ploma i 29 quadres. L’exposició parteix de la idea de mostrar diferents cultures de la Mediterrània més pròxima a partir dels contes, uns elements molt agradables als ulls dels més petits de la casa però també un món de retrobament amb la infantesa perduda dels adults.

Els contes que es poden trobar a l’exposició són: Patufet (llengua catalana); El penjoll d’Isis (llengua occitana); El poder de la falguera (llengua sarda); Pinotxo (llengua italiana); Els set germans i el llac de la lluna (llengua amazic); Aïxa Kandixa (llengua àrab), i Els angelets de la Verge de les Angústies (llengua castellana).

Aquesta mostra, gestionada per Antoni Roviras i Gerard Cruset, és la segona exposició que ha programat l’àrea de Cultura per aquest hivern. La primera, que s’ha pogut veure de l’1 al 18 de febrer, ha estat “Fotoperiodisme a la rereguarda (1936-39), integrada per fotografies de la rereguarda durant la Guerra Civil de Rafael Vilarrubias.