300 nedadors es mullen contra la leucèmia a la XX travessa s’Eixugador-Aiguafreda de Begur

15 jul 2018

Un total de 300 nedadors, d’edats molt diverses i d’arreu de les comarques catalanes, han participat avui al matí a la travessa popular de natació de s’Eixugador a Aiguafreda, a Begur, que enguany, que arribava a la XX edició, ha destinat tota la recaptació a favor de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, que enguany compleix 30 anys. La campiona de la prova marítima ha estat Estel Galo, del CN Granollers, amb un temps de 9 minuts i 18 segons. Els més veterans de la prova han estat Joanna de Fey, de 76 anys, i Emilio Revenga, de 75 anys. “Estem molt contents de la prova, més quan enguany té un caire solidari”, ha recordat el regidor d’Esports, Martí Aldrich, que ha participat en l’entrega dels premis, juntament amb l’alcalde, Joan Loureiro, i el regidor de Platges, Francesc Pilsà.

La travessa, que organitza l’àrea municipal d’Esports, s’ha iniciat a les 9 del matí amb la inscripció dels participants a la cala d’Aiguafreda. Per participar-hi cal tenir més de 12 anys. I seguidament, a través d’embarcacions o a peu passant pel camí de ronda, que es va fer per primera vegada l’any passat, si bé alguns també ja l’han fet nedant, han anat fins a la cala de sortida. La prova es divideix en set categories, segons l’edat, i per cada gènere. Així trobem la de 12 a 16 anys (A), la de 16 a 29 (B), la de 29 a 39 (C), la de 39 a 49 (D), la de 49 a 59 (E), la de 59 a 69 (F) i la de majors de 70 anys (G). En acabar la prova, tots els participants, que han rebut una camiseta commemorativa, han estat convidats a un esmorzar.

Pere Carreras, extècnic de l’àrea i impulsor de la prova, ha recordat que la travessa de natació va néixer l’any 1999 com alternativa a la cursa de Sant Pere, que va perdre públic davant una altra prova que es feia en un altre municipi gironí. La primera edició de la travessa de natació va aplegar 18 nedadors, ha explicat Carreras. Però, de seguida, la travessa va anar creixent, i actualment la mitjana de les darreres edicions ronda els 300.  Fins ara s’ha hagut de suspendre, pel mal temps, una vegada; va ser l’edició de l’any 2012. La cursa de Sant Pere de Begur, de la qual es van fer unes deu edicions, consistia en fer tres voltes al vial de circumval·lació del nucli de Begur. La sortida i la meta de la prova atlètica, que tenia un recorregut d’uns 9 quilòmetres, era a la plaça de la Vila.

Consulteu la classificació sencera:
Classificacions de la XX travessa s’Eixugador-Aiguafreda de Begur 2018

Els guanyadors de cada categoria:

Grup A (M): Teo Palomino, Eric Molina i Àlex Bosch

Grup A (F):   Laia Rubio Ona Llenas i Gabriela Nogales

Grup B (M):  Gerard Roura, Magí Pijoan i Oleguer Bosch

Grup B (F):   Anna Carrión, Elia Ibarra i Anna Puigverd

Grup C (M):  Andreu Esteva, Arnau Conill i Enric Folch

Grup C (F):   Cira Navarro, Glòria Camps i Laia Martínez

Grup D (M):  Marc Draper, Dani Ribas i Jordi Obrador

Grup D (F):   Maria Fiol, Gemma Gregoris i Gabriela Medina

Grup E (M):  Agustí López, Jordi Jerez i Cesc Sala

Grup E (F):   Mª Gràcia Masgrau, Nastàlia Guillamet i Inma Melero

Grup F (M):  Jordi Font, Jordi Julià i Massimo Govonni

Grup F (F):   Leila Graaw

Grup G (M): Glicerio Díez, Rafael García i Emilià Remenga

Grup G (F):  Yorba Kunz i Johanna de Fey



Més informació: