Declaren deserts els dos premis del cinquè Josep Pallach de Narrativa Curta de Begur

10 abr 2019

Declaren deserts els dos premis del cinquè Josep Pallach de Narrativa Curta de BeguLes dues categories, per a alumnes d’ESO i per a alumnes de batxillerat i cicles formatius, de la V edició del Premi Josep Pallach de Narrativa Curta de Begur han estat declarats deserts. Així ho ha decidit el jurat del premi, que convoca l’Ajuntament de Begur amb la col·laboració de la Fundació Josep Pallach, i que es va fer públic dissabte a Figueres dins de l’entrega dels Premis d’Educació Josep Pallach 2018-2019, que tenen un àmbit català. La regidora de Cultura de Begur, Mònica Martínez, va lamentar la poca participació, i va demanar que s’animés als joves a participar-hi i aconseguir així més implicació per dotar al premi del prestigi que es mereix.

“No es va poder decidir un treball guanyador  per manca de qualitat dels mateixos.”, va recordar Martínez, que va voler agrair la tasca que s’està portant a terme des de la Fundació Pallach per transmetre els valors del compromís social i la solidaritat. El jurat estava integrat per un representant de l’Ajuntament, un representant de la família Pallach, un representant de la Fundació Josep Pallach, una persona vinculada al món educatiu, i una persona vinculada al món de les lletres.

La categoria per a alumnes d’ESO (de 12 a 16 anys) té un premi de 400 euros, mentre el destinat alumnes de batxillerat i cicles formatius (fins a 18 anys) és de 600 euros. Les obres al premi han d’incidir en els valors del compromís social i la solidaritat. Han d’estar escrites en català, ser inèdites i no haver estat premiades en cap altre concurs. El treball ha de tenir un màxim de tres fulls i en presentar-se al premi han d’aportar-hi cinc còpies. Cada centre educatiu podrà presentar un màxim de quatre treballs per categoria.

A part del premi begurenc, també es van fer públics el XV Premi Josep Pallach d’Experiències Educatives, que organitza l’Ajuntament de Figueres, i el V Premi Josep Pallach d’Articles Periodístics sobre Transversalitat Educativa, que organitza l’Ajuntament de Palafrugell. En ambdós casos, també hi col·labora la Fundació Josep Pallach.