Replanteig per iniciar la millora viària del barri de Sant Josep, a Begur

02 abr 2019

L’empresa Aglomerats Girona ha fet avui, davant la presència del govern de Begur i tècnics de Begur i Palafrugell, l’acta de replanteig del projecte de millora viària del barri de Sant Josep d’Esclanyà, a tocar el terme de Palafrugell, que té un pressupost de 308.880 euros Durant els propers dies, l’empresa efectuarà el replanteig de totes les actuacions. Per un costat de l’obertura del vial paral·lel a l’actual d’entrada i d’aquesta manera donar continuació als carrers transversals, Mestral, Gregal i Xaloc, que actualment acaben en un mur. I, de l’altre costat, del condicionament de l’aparcament públic actualment existent a l’avinguda Sant Josep, reubicant el seu parc infantil. Aglomerats Girona té previst que les obres, que tenen un termini d’execució de 5 mesos, comencin passat Setmana Santa.

L’acta de replanteig ha estat presidida pel mateix alcalde de Begur, Joan Loureiro, que ha remarcat que és “una de les grans prioritats del govern”. Durant l’acta,  la principal preocupació ha estat que els pagesos que hi ha a la banda de Palafrugell pugui continuar desenvolupant la seva tasca agrícola. Per això, ja s’ha previst que puguin accedir als camps amb les seves màquines sense cap problema.

El nou vial, que es fa dins el terme de Palafrugell, serà una perllongació de l’actual carrer Manel Massoni. El nou traçat viari permetrà que els tres carrers, que acaben en un mur, tinguin connectivitat per l’altra banda de l’avinguda Sant Josep. A més, tots tres tindran un únic sentit de circulació, amb una zona d’aparcament en un dels dos costats. L’avinguda Sant Josep passarà només a ser el vial d’entrada al barri.

Al mateix temps, es pavimentarà i condicionarà l’aparcament públic de vehicles existent a l’avinguda Sant Josep, on també hi ha un parc infantil. Es preveu que surtin 44 places d’aparcament, incloent-hi dues places per usuaris amb mobilitat reduïda. El projecte preveu condicionar i reordenar el pàrquing i també reubicar el parc infantil, situant-lo a tocar el vial d’entrada al barri, complementat amb una petita zona d’esbarjo amb bancs i lledoners.

 


Imprimir
Comparteix: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone