La travessa s’Eixugador-Aiguafreda de Begur, diumenge, torna a solidaridar-se contra la leucèmia

19 jul 2019

La XXI travessa de natació popular de s’Eixugador a Aiguafreda de Begur, que tindrà lloc aquest diumenge al matí, destinarà tota la recaptació a favor de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. El preu per participar a la travessa, que organitza l’àrea municipal d’Esports, és de 8 euros. L’any passat van participar un total de 300 nedadors, on l’única condició és que siguin majors de 12 anys. La prova marítima es concreta en cobrir la distància entre les dues cales begurenques, que es troben, aproximadament, a uns 1.000 metres.

La prova s’iniciarà a les 9 del matí a la cala d’Aiguafreda. Per primera vegada, els participants han pogut fer la preinscripció on-line, però el pagament l’han de fer el dia de la prova al punt de trobada. Seguidament, els nedadors, amb embarcacions o a peu passant pel camí de ronda, aniran al punt de sortida, a la cala de s’Eixugador. La sortida es preveu a les deu del matí. L’any passat, la guanyadora absoluta de la prova va ser Estel Galo, del CN Granollers, amb un temps de 9’ i 18’’.

Hi ha set categories, segons l’edat, per cada gènere. Així trobem la de 12 a 16 anys, la de 16 a 29, la de 29 a 39, la de 39 a 49, la de 49 a 59, la de 59 a 69 i la de majors de 70 anys. Cada categoria compte amb premis per als tres primers classificats. A més, hi ha un premi per al guanyador absolut i premis per al nedador i la nedadora més veterans. En acabar la prova, tots els participants seran agraciats amb un esmorzar i una samarreta.

La travessa de natació va néixer l’any 1999 com alternativa a la cursa de Sant Pere, que va perdre públic davant una altra prova que es feia en un altre municipi gironí. La primera edició de la travessa de natació va aplegar 18 nedadors, segons recorda el seu impulsor, Pere Carreras. Però, de seguida, la travessa va anar creixent, i actualment la mitjana de les darreres edicions ronda els 300.  Fins ara s’ha hagut de suspendre, pel mal temps, una vegada; va ser l’edició de l’any 2012. La cursa de Sant Pere de Begur, de la qual es van fer unes deu edicions, consistia en fer tres voltes al vial de circumval·lació del nucli de Begur. La sortida i la meta de la prova atlètica, que tenia un recorregut d’uns 9 quilòmetres, era a la plaça de la Vila.