Es busquen voluntaris i voluntàries per al Gran Recapte d’Aliments dels dies 22 i 23 de novembre

14 nov 2019

Els supermercats de Begur i Esclanyà que participen en la campanya són Jodofi, Spar i Queviures Begur. Durant dos dies, els establiments habilitaran punts per fer efectiva la recollida d’aliments.

Begur i Esclanyà se sumen a la Campanya del Gran Recapte d’Aliments que es porta a terme cada any arreu de Catalunya abans de les dates festives de Nadal per tal de recollir aliments i productes bàsics per les persones que necessiten ajuda alimentària. Es demanen, fonamentalment, oli, farina, xocolata, cereals, detergent i gel de dutxa, que en el cas de Begur i Esclanyà poden ser dipositats qualsevol dels quatre punts de recollida habilitats, que estan ubicats als supermercats que participen en la campanya d’enguany:

. Jodofi (carretera de Begur a Esclanyà)

. Spar (plaça Forgas)

. Spar (Sa Fontansa)

. Queviures Begur

A més de demanar la col·laboració ciutadana per a la recollida de productes, també s’ha fet una crida, des de l’Ajuntament de Begur i Càritas Begur, a la captació de voluntaris i voluntàries. Per inscriure’s al Gran Recapte com a voluntari/ària només cal accedir a aquest enllaç o adreçar-se al Registre d’Entrada del consistori en horari de dilluns a divendres, de 09 h a 14 h.

El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d’aliments bàsics que, a banda, també serveix per donar a conèixer la situació de pobresa alimentària que pateixen moltes persones passen arran de la crisi econòmica. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya.

Els objectius principals de la campanya d’aquest any són la recollida d’aliments bàsics que els Bancs d’Aliments no aconsegueixen a través de l’aprofitament alimentari; sensibilitzar la població de Catalunya de la bossa de pobresa cronificada existent al país; i finament fomentar que la ciutadania col·labori al llarg de l’any amb programes de reaprofitament alimentari.



Més informació: