Aquest Nadal Begur i Esclanyà t’esperen amb candeletes!

28 des 2020

L’Ajuntament organitza durant els mesos de desembre i gener un ampli programa d’activitats lúdiques, culturals i festives adaptades a les mesures de seguretat i restriccions. Descarrega’t el programa d’activitats de Nadal.

La pandèmia de la Covid-19 no impedirà que Begur i Esclanyà i els seus veïns i veïnes es quedin enguany sense el tradicional programa d’activitats nadalenques. L’Ajuntament i les entitats locals han treballat de la mà per oferir un catàleg de propostes variat, per a tots els públics i adaptat a les mesures de seguretat i restriccions establertes per les autoritats sanitàries amb l’objectiu de garantir a la població un Nadal lúdic, festiu i plenament segur.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, fa una crida a la participació i explica que “amb seny, responsabilitat i sentit comú, com han demostrat els veïns i veïnes fins ara, estic convençuda que podrem compartir un Nadal d’allò més especial i diferent”.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, també anima a la població a apostar durant les festes nadalenques pel comerç local i de proximitat, assegurant que “les botigues i establiments locals ens ofereixen cada Nadal una àmplia oferta de regals i productes per aquesta època”. Eugeni Pibernat, a més, posa èmfasi en el fet que “entre tots i totes hem de contribuir a dinamitzar i a promocionar un dels sectors més debilitats i afectats per la pandèmia i per les restriccions d’obertura i de mobilitat, com és el nostre sector comercial”.

Un cavalcada de Reis diferent i especial a Begur i Esclanyà

La principal novetat del programa d’activitats de Nadal d’enguany afecta directament a una de les propostes nadalenques més icòniques: la cavalcada de Reis.

En el cas de Begur, les restriccions i mesures de seguretat establertes per a evitar el contagi i la propagació del coronavirus no permeten que enguany es pugui celebrar la tradicional cavalcada de Reis pels carrers de la vila. Però el 5 de gener, Ses Majestats no es perdran la cita de cada any amb els nens i nenes de Begur. I és que Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran durant la Nit de Reis les cases de totes aquelles famílies de Begur que ho hagin sol·licitat prèviament. Si voleu que els Reis Mags us visitin a la porta de casa, us heu d’inscriure presencialment a l’Àrea d’Alcaldia de l’Ajuntament de Begur del 10 al 30 de desembre, en horari de 09 a 14 h.

Mentrestant, en el cas d’Esclanyà, no es podrà seguir a peu la ruta que la Carrossa Reial realitzarà pels carrers i barris, i que transcorrerà per Sant Josep, El Terme, La Bordeta, Nucli Antic, Mas Domingo, La Colomina, Les Argiles, Les Rajoleries, Els Blanquers, Cantallops i Casa de Camp. Malgrat no poder seguir a peu el recorregut de Ses Majestats pels carrers del municipi, els infants i famílies sí que tindran l’oportunitat de veure i saludar els Reis Mags i els patges des de casa -als balcons, finestres o al portal- i entregar-los les cartes sense necessitat de realitzar cap inscripció prèvia.

Begur ja ho té tot a punt per a les festes nadalenques

Amb l’encesa de llums de Nadal a les 18 h des de la plaça de la Vila, Begur donarà el tret de sortida el 5 de desembre a tot un mes nadalenc farcit d’activitats adaptades als gustos i interessos de tota la població. Entre les més de 20 activitats presencials i telemàtiques que es duran a terme hi ha sessions de cinema, el Caga Tió, exposicions, jornades esportives o activitats de suport a La Marató de TV3.

Esclanyà vol compartir el Nadal amb tots els veïns i veïnes

Per la seva banda, Esclanyà tampoc es perdrà un any més la celebració del Nadal. És per això que del 14 de desembre al 5 de gener oferirà propostes com un Caga Tió, una missa de Nadal, o l’habilitació de paradetes per a recaptar fons per a La Marató de TV3.

Activitats permanents durant tot el Nadal

Més enllà de les activitats puntuals que es duran a terme, durant els mesos de gener i desembre també s’oferiran propostes de llarg recorregut que tindran lloc durant diversos dies. És el cas, per exemple, del 14è Nadal Esportiu i Lúdic; la campanya de recollida de joguines reutilitzades; o la iniciativa “Recicla el teu mòbil, salva vides.

El Nadal arriba a les Escoles Velles amb tres exposicions sota el braç

La Regidoria de Cultura organitzarà a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles tres mostres artístiques amb l’objectiu de desitjar unes bones festes a la població. Les exposicions es podran visitar en horari de dilluns a divendres, de 15.30 a 19 h; i els dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h (festius tancat).

. Exposició fotogràfica del Pessebre Vivent de Begur: del 4 de desembre al 9 de gener

. Exposició del Concurs de Postals de Nadal 2020: del 15 de desembre al 9 de gener

. Exposició de l’Any Pallach: del 18 de desembre al 9 de gener



Més informació: