Inauguració de la Campanya de Peix de Roca

2 maig 2024h

Tindrà lloc del 4 de maig al 2 de juny i compta amb la participació de 14 restaurants que presentaran diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú. Aquesta oferta gastronòmica es complementarà amb el 1r concurs de la croqueta de peix de roca, ofertes pels restaurants participants en la campanya i per diferents bars del municipi, així com  diverses propostes lúdiques. Consulteu i descarregueu-vos el programa de la campanya.

Aquest 2024, la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca a Begur arriba a la 25a edició. Ho fa posant en valor els productes locals, amb el peix de roca com a denominador comú, i homenatjant la gran tradició culinària de la vila. Impulsada per l’Àrea de Turisme i Promoció Econòmica, la campanya tindrà lloc del 4 de maig al 2 de juny amb menús de primer nivell a càrrec de diferents restauradors. Com a novetat, s’ha organitzat el 1r concurs de la Croqueta de Peix de Roca, així com diferents propostes lúdiques i culturals que complementaran loferta gastronòmica.

Andreu Peñalver, regidor de Promoció Econòmica, fa una crida a la participació i agraeix un cop més l’acollida que ha tingut la campanya entre els restauradors i les restauradores. “Tenim tots els ingredients perquè Begur es converteixi, un any més, en la referència culinària arreu del país, fent gala de la gran qualitat i tradició restauradora de la vila”, explica.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, destaca: “Estem a punt de començar una campanya especial, la 25a, que arriba amb moltes novetats però sense oblidar els plats forts del programa. Arriba també amb una gran acollida dels restauradors i restauradores tant del centre del poble com de les platges, als quals agraïm que un any més se sumin a la nostra iniciativa. Esperem que, a més, permeti que molta gent descobreixi el peix de roca com un producte de gran qualitat”. 

Estrena de la campanya

Lacte inaugural de la campanya tindrà lloc el dissabte 4 de maig a la plaça Esteva i Cruañas i ho farà amb els tradicionals tastets per a degustar en petit format les noves propostes culinàries de la campanya. Hi seran presents tots els restauradors que prenent part en la campanya denguany i comptarà amb la presència de Quim Casellas, cuiner del restaurant Casamar de Llafranc, guanyador d’una estrella Michelin. Lacte inaugural se celebrarà a les 12 h i és obert a tota la població. També tindrà lloc la presentació del 1r concurs de la Croqueta del Peix de Roca.

A més, hi haurà esquetxos teatralitzats amb el grup de teatre Mutis Jove. Els assistents podran degustar tastets de peix de roca: la recaptació anirà a càrrec del Projecte Sèpia, dedicat a  millorar les condicions de reproducció dels cefalòpodes i repoblar-ne les aigües de l’Empordà. Posteriorment, a les 17:45, hi haurà la proposta teatral Gira Píndoles, Teatre breu en espais vius. 

Catorze restaurants participaran en la campanya denguany amb diferents menús

Aquest 2024, la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur comptarà amb la participació de catorze restaurants que durant un mes oferiran als comensals diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú.

Els preus dels menús oscil·laran entre els 47€ i els 78€ i els establiments que hi prendran part són: Arreu, Ca l’Adela, Cap Sa Sal, Carbó, Casa Juanita, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Ses Negres, Hotel Aigua Blava,  Parador d’Aiguablava, Ses Vinyes, Taverna Son Molas, Toc al Mar i Turandot. Consulta tots els menús en aquest document

Una oda particular a la croqueta de peix

Una de les principals novetats d’aquesta edició es el 1r concurs de la Croqueta del Peix de Roca, que tindrà lloc durant el transcurs de la campanya gastronòmica. A banda dels restaurants, que ofereixen la croqueta als seus menús, també hi participen els següents establiments: Bar de Plaça (croqueta de pop de roca), Bar Es Castell (croqueta de peix de roca), Begurio (croqueta de caua), El Tapas Begur (croqueta de peix), La Motxa (croqueta de pop de roca) i Sa Barra (croqueta de rascassa amb fumet de cranc, garoina i algues). 

La campanya es nodrirà amb diferents activitats lúdiques i culturals per a tots els públics

Els menús que oferiran els restaurants que enguany prenen part de la 25a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur es complementaran amb diferents propostes obertes a tota la població, totes elles integrades al projecte cultural de la vila, A Begur Cultura. A banda de les propostes inaugurals, els dies 10, 11 i 12 se celebrarà per segona vegada una jornada dedicada al peix de roca i el fons marí. 

El divendres dia 10 el Cinema Casino Espai Cultural acollirà a partir de les 19 h una projecció del documental ‘Boreas: Mines, Drogues i Dalí’, a càrrec de Carles Virgili. El dissabte 11 tindrà lloc la presentació del llibre ‘…allà on sa Llongada trenca’: memòries dels últims Llops de Mar de Sa Riera’, a càrrec dels autors, Florian Pi i Jordi Velasco, a la plaça Francesc Pi de la Platja de Sa Riera. Diumenge 12 es farà una neteja dels fons marí a la platja de Sa Riera a partir de les 10 h. Lactivitat té un preu de 15€. Les inscripcions shan de fer abans del 10 de maig subegur@gmail.com. Les places són limitades i lactivitat està organitzada per Sabarraca-Waterhouse.

El dia 25 de maig el Club Excursionista Els Perduts de Begur impulsarà la tercera edició de la Caminada del Peix de Roca Begur. Lactivitat és gratuïta i el punt de trobada serà la plaça de la Vila a les 08 h. I finalment, el 2 de juny hi haurà el taller infantil Pintem pedres del Peix de Roca” a la platja de Sa Riera. D11 h a 13 h de la mà de lEsplai Autèntic Begur.

Categories: Promocio Econòmica