Inauguració de l’escultura de la begurenca Concep Gual a la platja de Sa Riera

15 juny 2024h

Dissabte, 15 de juny, a les 19 h, tindrà lloc la inauguració de l’escultura, on assistirà la dissenyadora i l’equip de govern de la vila.

La platja de Sa Riera compta amb una nova obra d’art. És ‘Coral Begur’, una escultura de la begurenca Concep Gual: una peça de 4 metres de llargada per 2 d’alçada, de ferro doblegat sinuosament i d’un vermell intens que suggereix sensualitat. Dissabte, 15 de juny, a les 19 h, tindrà lloc la inauguració; la presentació de l’acte anirà a càrrec de l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, i de l’escriptor begurenc Miquel Martín, autor de diverses obres amb el corall com a temàtica central.

‘Coral Begur’ és un homenatge a la història de la vila: la platja de Sa Riera va ser escenari de sortides d’expedicions de pesca de corall a finals del segle XVIII i principi del XIX cap a destinacions com Itàlia, Grècia, sud d’Espanya, nord d’Àfrica i fins i tot a les illes del Cap Verd, davant del Senegal. Les campanyes duraven entre 6 mesos i un any, períodes en què el municipi de Begur quedava pràcticament buit d’homes, que cercaven una vida millor per a les seves famílies. 

Concep Gual, begurenca de naixement i amb avantpassats coralers, com la majoria dels veïns i veïnes d’aquest municipi, ha sentit fascinació amb les anècdotes i aventures que li explicava la seva mare, històries que havien passat de generació a generació. Fins al punt que s’ha inspirat en el corall per la nova obra que ara presideix la platja begurenca. ‘Coral Begur’ ha estat, fins ara, i en mida reduïda, el premi honorífic en dues edicions del Festival Internacional de Cinema de Begur – Costa Brava. 

Una trajectòria internacional

Concep Gual amb formació a Barcelona, ​​San Francisco, Florència i Londres ha exposat les seves joies i escultures a Begur, Barcelona, ​​Madrid, Palma, San Francisco, Nova York, París i Tòquio. Amb les seves col·leccions de joies i complements ha col·laborat i treballat amb importants firmes de moda. Tant les seves joies com les seves escultures tenen una clara inspiració mediterrània, les formes del metall corbat, doblegat i torsionat constitueixen formes femenines, voluptuoses, orgàniques i sensuals.

Categories: Cultura