VIII Volta Cales de l’Empordà

9 març 2024h

Els aficionats i aficionades al ral·li tenen una cita amb la segona etapa de la Copa Gironina de Regularitat, el 9 de març.

Aquest dissabte, 9 de març, Esclanyà serà l’epicentre de l’emoció automobilística amb la celebració de la segona prova de la Copa Gironina de Regularitat, integrada dins la VIII Volta Cales de l’Empordà.

El pavelló polivalent d’Esclanyà serà la seu d’aquest esdeveniment, que ja compta amb més de 60 vehicles inscrits. Entre els participants destaquen els campions de la temporada passada, David Garrigoles i Sergi Giralt, així com l’equip de la Catalunya Nord format per Pierre i Dafpne Juanola. A més, com a novetat, l’equip Seat Históricos, amb el pilot Jordi Gené i Carles Jiménez com a copilot.

La jornada, de la mà de Classic Rent Services i amb la col·laboració tècnica de l’Àrea d’esports de l’Ajuntament de Begur, es posarà en marxa a les 9.30 h amb les verificacions administratives i tècniques, donant el tret de sortida del primer participant a les 12:00 h davant del pavelló. El recorregut, que consta d’aproximadament 300 km dividits en 11 zones de regularitat i dues seccions, promet emocions fortes i adrenalina pura.

El recorregut complet es farà públic el mateix dissabte, dia 9 de març, a les vuit del matí, convidant a tots els amants de l’automobilisme a unir-se a aquest esdeveniment inoblidable.

La VIII Copa Gironina de Regularitat compta amb sis proves -la segona delles, a Esclanyà-; totes elles a la província de Girona, excepte el VI Critèrium Clàssic Montmeló que se celebrarà a la província de Barcelona. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.

Volta Cales de lEmpordà, un esdeveniment històric

La Volta Cales de lEmpordà es va iniciar lany 2014 en format de ruta turística a la població de Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà. El 2015, a Sant Feliu de Guíxols, ja en format regularitat, es va dur a terme la segona edició on lequip guanyador va ser el dels germans Aymerich amb un Seat 127.

El 2016 lequip dOsona format per Carles Miró-Ivan Mat, amb un Porsche 911 SC, van ser els guanyadors. I el 2017, ja puntuable per a la Copa Gironina de Regularitat, va ser guanyada per lequip Pere Pla–Joan Pagès amb un Renault 19.

Els anys 2018 i 2019 es van celebrar en format de ruta turística amb base a Sant Feliu de Guíxols. I pel 2023, Clàssics Rent Services va tornar a recuperar la prova en format regularitat, essent la primera prova puntuable per a la pròxima Copa Gironina de Regularitat, modalitat que es repeteix enguany, també a Esclanyà.

Categories: Esports