Begur TV

http://www.tvcostabrava.com/xavier-marti/societat/educacio-/alumnat-desclanya-fa-educacio-viaria-amb-el-poble-com-a-circuit

Alumnat d’Esclanyà fa educació viària amb el poble com a circuit

07 jun 2018

Data: 06/06/2018

Intervé: Martí Aldrich, regidor de seguretat ciutadana

Aprenen tots els papers de l’auca dels usuaris del carrer. Des dels drets i deures dels vianants, passant per les bicicletes i monopatins i el cotxe, és clar que en aquest cas com a acompanyants.  L’alumnat de l’Escola l’Olivar Vell d’Esclanyà ha fet una classe d’educació viària però enlloc de fer-la en un circuit tancat s’ha fet en un de real, les cases del poble.

Un agent de la Policia Local de Begur, acompanyat de personal d’altres cossos de seguretat i emergències i el professorat del centre han impartit les diferents lliçons en un ambient de gincama. I  és que les nocions bàsiques de prevenció i seguretat s’han fet en forma de proves.

Tot i que els carrers es taven tallats i controlats per personal de Protecció Civil,Creu Roja i l’AMPA del centre, l’alumnat s’ha trobat amb proves més que reals, i és que en el transcurs de la jornada s’ha colat un vehicle a la zona on passaven els nens i nenes. Una experiència més real impossible.

La Policia Local de Begur s’ha preparat especialment per a l’ocasió ja que l’agent que coordinava el projecte s’ha hagut de formar en com ensenyar seguretat viària als escolars.

Comparteix: