Begur TV

Begur aposta per enriquir les festes majors amb la cultura local

08 abr 2024

Begur impulsa una iniciativa participativa per enriquir les festes majors amb la cultura local. S’està treballant en la creació d’un protocol dels Seguicis, per tal de fomentar la sortida de la imatgeria i les bestioles festives. És una comissió oberta a tothom en la què, per a participar-hi, cal posar-se en contacte amb l’Àrea de Cultura abans del 19 d’abril.

L’Ajuntament de Begur ha format una comissió mixta integrada per representants municipals, entitats i membres de la comunitat amb l’objectiu de revitalitzar les festes majors de Sant Pere i Santa Reparada amb una major participació de la cultura popular local. Liderada per diverses àrees del consistori, com Cultura, Turisme, Festes, Alcaldia, Joventut i Educació, treballarà en el disseny d’un protocol que reguli les sortides i posades en escena dels Seguicis durant les festes majors, per tal que la imatgeria i les bestioles festives llueixin en la seva màxima esplendor en els dies assenyalats.

La participació en aquesta iniciativa és oberta a tothom, des de les entitats, portadors de bèsties i gegants, fins a les persones que a títol individual vulguin contribuir activament a enfortir les tradicions locals.

En aquest marc, Cultura va convocar una reunió el 21 de març per presentar el projecte i convidar totes les entitats a participar-hi de forma activa. En aquesta trobada es va exposar la necessitat de regular les sortides de la imatgeria festiva, incloent-hi elements com els capgrossos, el Bakardat, així com d’ampliar-la amb altres símbols representatius de la cultura local. En aquest sentit, es va valorar la possibilitat que en un futur es puguin impulsar més elements festius, siguin capgrossos, gegants o gegantons institucionals. A més, l’Ajuntament col·laborarà amb les entitats que vulguin crear nous elements festius populars i vulguin formar part dels Seguicis.

El pròxim 19 d’abril es convocarà una nova reunió per treballar en el protocol que establirà el recorregut del Seguici, els balls i les músiques, entre altres. Qui estigui interessat en participar-hi es pot posar en contacte amb l’Àrea de Cultura fins al mateix 19 d’abril.

Aquesta iniciativa ve associada dins el projecte transversal A Begur Cultura, que té per objectiu que l’ajuntament, les entitats i la ciutadania en general  treballin conjuntament per promoure i potenciar la cultura local.

Comparteix: