Begur TV

Begur baixa 20 euros el rebut d’escombraries per l’estalvi aconseguit amb el porta-a-porta

03 oct 2018

L’estalvi de la recollida porta a porta es traslladarà a la butxaca del contribuent begurenc. L’Ajuntament ha decidit baixar 20 euros la taxa d’escombraries ja que ara paga menys cànon de rebuig perquè el reciclatge efectiu és més elevat.

Aquest és el principal canvi de les ordenances fiscals que el ple aprova aquest dimarts i que manté el criteri seguit en els darrers tres exercicis econòmics de congelació.

Concretament la taxa d’escombraries es rebaixa 20 euros passant dels 200 euros anuals als 180.

Qui no utilitzi el porta-a-porta pagarà més

Aquesta rebaixa té una excepció. Totes aquelles propietats que no s’adhereixin al porta-a-porta hauran de pagar 50 euros més de rebut. Aquesta mesura té un component pedagògic, ampliar el porta-a-porta arreu però també econòmic, i és que són precisament aquests usuaris els que més diners costen al servei de recollida d’escombraries.

Aquesta mesura és molesta per alguns propietaris de segones residències o d’habitatges de lloguer turístic però des de l’Ajuntament responen que cal adaptar-se als canvis.

Canvis en la taxa d’escola bresol

Al marge de les escombraries altres dues taxes pateixen canvis. Una, la de subministrament d’aigua i clavagueram, té modificacions tècniques que no afecten a la buxaca del contribuent. Simplement s’adapta la nomenclatura de l’impost a una nova legislació.

L’altra, la de l’Escola Bressol, es manté congelada, però es crea una subtaxa que permetrà que durant el mes d’adaptació al centre educatiu els usuaris només hagin de pagar pels dies que realment els infants han utilitzat el servei.

Pressupost al novembre

Amb les taxes aprovades el següent pas és votar els nous pressupostos que previsiblement es portaran a ple al novembre.

Comparteix: