Begur TV

Begur beneeix palmes i palmons pel Diumenge de Rams

11 abr 2022

Palmes, palmons i branques de llorer alçats per rebre la benedicció del Diumenge de Rams. A Begur, en concret, s’han concentrat una cinquantena de feligresos davant les portes de l’església de Sant Pere. S’ha personificat així, l’esperit de Setmana Santa després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia.

Rere l’escenificació, perviu una llarga tradició recollida a les santes escriptures. Els quatre evangèlics canònics parlen d’una entrada triomfal de Jesús a la ciutat de Jerusalem, i on els ciutadans el van rebre amb palmes i branques de llorer. Dies després es va celebrar el Sant Sopar amb la posterior mort del messies.

Per aquest motiu, a la missa de Begur s’ha llegit la Passió segons Sant Lluc. Després de la benedicció, els catòlics han entrat a l’església amb l’acompanyament de la Coral del municipi.

A Catalunya és tradició que els padrins regalin les palmes i els palmons als més menuts. En algunes llars, també es solen penjar aquests objectes al balcó com a símbol de protecció i bona sort.

Comparteix: