Begur TV

Begur demana que se li apliqui el toc de queda

06 ago 2021

L’Ajuntament de Begur demanarà que el municipi entri a la llista de poblacions amb aplicació de toc de queda. I és que malgrat ser un municipi de quatre mil habitants, el gran nombre de segones residències i els diferents hotels fan que la població creixi exponencialment durant els mesos d’estiu.
Aquesta alta ocupació turística fa més difícil la feina de la policia local a l’hora de controlar les grans reunions de gent.  Els 140 quilòmetres de carretera i la cinquantena  d’urbanitzacions comporten que la tasca d’evitar possibles trobades o festes sigui encara més complexa degut , sobretot, a  la manca d’efectius. És per això que des del consistori consideren que Begur hauria de tenir confinament nocturn.

A tota l’oferta d’allotjament turístic se li han de sumar les platges.  Aquestes són també un punt de trobada durant tot el dia, on els ciutadans es reuneixen fent festes i trobades, activitats que no es permeses per les mesures sanitàries. Per evitar-ho, l’Ajuntament ha apostat per limitar l’aforament a les platges i parcs però admeten que hi ha dificultats per a què els controls siguin efectius.

Begur també ha notat l’atracció que suposa no tenir toc de queda. Ser una de les poques localitats de la costa on es permet la lliure circulació les 24 hores ha provocat un augment de visitants que passen la nit al municipi.

A l’espera de saber si entraran o no a la llista de municipis amb toc de queda, l’Ajuntament veu que la feina s’està tornant més complicada tot i l’esforç dels serveis locals.

Comparteix: