Begur TV

Begur ha d’aturar la concessió de noves llicències d’habitatges d’ús turístic

11 gen 2024

L’Ajuntament de Begur es veu obligat a aturar la concessió de noves llicències d’habitatges d’ús turístic. Ho fa cenyint-se al Decret llei 3/2023, aprovat el 7 de novembre de l’any passat, en el qual la Generalitat estableix mesures urgents sobre el règim urbanístic d’aquest tipus d’habitatge. Aquesta mesura segons argumenta el Govern de la Generalitat respon a la necessitat de dimensionar un mercat de lloguer d’habitatge permanent i habitual en tota Catalunya. Així mateix, el decret llei inclou Begur entre els municipis on l’activitat d’habitatge d’ús turístic queda subjecta a llicència prèvia.

El regidor de Promoció Econòmica, Andreu Peñalver, ha destacat que és molt diferent el mercat d’habitatge d’un poble com Begur respecte a altres ciutats, com Barcelona i la zona metropolitana. Des del consistori creuen que aquesta mesura difícilment ajudarà a incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer al municipi i diuen que possiblement fins i tot freni el turisme, un dels motors econòmics de la vila, amb tota l’activitat econòmica que gira al seu voltant, com la restauració, el comerç o les immobiliàries.

El decret llei és una mesura urgent i provisional, avalada pel Parlament de Catalunya. Està previst que pròximament es tramiti com a projecte de llei per tal d’introduir-hi modificacions. Sense anar més lluny, es planteja que siguin els mateixos ajuntaments els encarregats de fixar el seu topall d’HUTs i reduir els municipis on l’activitat ha quedat subjecta a llicència prèvia.

Comparteix: