Begur TV

Begur i Esclanyà milloren les xifres de recollida selectiva de tèxtil

22 gen 2021

L’any 2020 els veïns i veïnes de Begur i Esclanyà van dipositar als contenidors que la Fundació Humana té distribuïts en diferents àrees d’emergència del municipi un total d’11.920,11 kg. de roba, calçat i tèxtil de la llar; una xifra molt destacable i que ha augmentat de forma notable respecte el 2019, quan es van recuperar 9.246,46 kg. de tèxtil.

El tèxtil dipositat en els contenidors de la Fundació Humana permet reduir el volum de roba que acaba als centres de tractament de residus, reutilitzar la majoria rebutjada, i facilitar el reciclatge tèxtil de roba en mal estat perquè sigui transformada en altres productes.

Segons dades facilitades per la Fundació Humana, un 14% de la roba classificada es destina a les botigues de segona mà que Humana té a Espanya. A més, un 40% de les peces preparades s’envien a l’Àfrica, principalment, per vendre-les a preus baixos a comerciants locals per a satisfer la demanda d’aquests països, activar-ne l’activitat econòmica local i generar recursos locals per al desenvolupament.

Mentrestant, al voltant d’un 37,5% de la roba usada que es recull es troba en un estat que no permet la seva reutilització com a peça de manera que es ven a empreses de reciclatge tèxtil. L’1,5% està format per residus impropis que es posen en mans dels gestors autoritzats corresponents; i el 7% restant és destinat als centres de tractament de residus perquè són peces que no es poden reutilitzar ni reciclar donat el seu mal estat.

A més de col·laborar amb la Fundació Humana en la instal·lació de contenidors a les àrees d’emergència del municipi per a la correcta separació d’aquesta fracció, l’Ajuntament de Begur i aquesta entitat també han sumat esforços en diferents edicions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, oferint a les escoles del municipi la realització de tallers per explicar la importància d’aquesta fracció, duent a terme xerrades divulgatives sobre la tasca que realitza l’entitat, o impartint formacions sobre reutilització de roba amb associacions com l’Esplai Autèntic.

Comparteix: