Begur TV

Begur inaugura el Centre d’Interpretació Indià

04 feb 2023

El Centre d’Interpretació Indià de Catalunya-Begur ja és una realitat. El nou espai vol recordar el passat indià del municipi amb l’objectiu de conservar l’estudi de tot el patrimoni i mostrar el llegat dels indians.

La seva inauguració ha captat l’atenció dels veïns que s’han apropat per conèixer l’espai des del primer dia. La jornada ha començat amb la conferència “El llegat indià de Begur” donant a conèixer detalls del passat de la localitat. Després dels parlaments, els primers visitants han entrat al centre per participar en una visita guiada. L’objectiu del Centre d’Interpretació és aconseguir que el públic senti de primera mà com era fer aquell viatge fins a Amèrica. 

És per això que es combinen fotografies històriques amb elements de vídeo i mapes interactius per mostrar més detalls de com era fer aquests viatges.

L’objectiu del nou espai és potenciar la cultura local, fer xarxa amb altres municipis indians, aportar turisme els 12 mesos de l’any i fomentar nous estudis. Des de la regidoria, també volen acostar el centre a les escoles del municipi.

A l’acte inaugural també hi han participat les associacions locals Cubanitas de Begur i TeatrU Es Quinze, que han aportat el seu granet de sorra a l’acte. També s’ha aprofitat per batejar els dos nous cap grossos del poble: el capità Frederic i la Cubana Ofèlia

Amb aquest nou espai museogràfic, Begur es converteix en la gran capital dels indians al país.

Comparteix: