Begur TV

Begur rebrà 6 MEUR per la millora de la sostenibilitat

12 des 2023

Begur rebrà més de 6 milions d’euros per la millora de la sostenibilitat. En concret els ajuts econòmics seran per a projectes relacionats amb el turisme i la mobilitat sostenible, l’activitat comercial i la rehabilitació del patrimoni històric.

L’Ajuntament de Begur té previst destinar 6 milions d’euros en cinc projectes relacionats amb el turisme i la mobilitat sostenible, l’activitat comercial i la rehabilitació del patrimoni històric. Es tracta d’una línia d’ajuts que provenen dels fons europeus Next Generation. De moment ja hi ha tres de les cinc línies d’actuació aprovades i el consistori confia que les dues que queden s’aprovin ben aviat.

Primera actuació
La inversió més destacada és la de 3 milions d’euros que s’utilitzaran per convertir el municipi en una destinació amb mobilitat sostenible. En aquest sentit, està previst la restauració dels camins de ronda, la redacció de projectes paisatgístics i urbanístics a Aiguablava, Aiguafreda i el Camí de Sa Tuna i la creació de noves places d’aparcament i la incorporació de sensors i panells informatius sobre l’estat de les platges. Amb aquestes accions, l’Ajuntament diu que vol transformar una de les problemàtiques que té actualment el municipi, la mobilitat, derivada de la seva especial orografia, per això es vol apostar per una mobilitat sostenible i una connectivitat millor. Està previst que el 25% del programa estigui desenvolupat a finals del 2024 i que s’acabi d’implantar a finals de 2026.

Segona actuació 
La segona línia d’actuació que ja s’ha aprovat puja a 1,76 milions d’euros inclou accions per abordar la contaminació lumínica, fomentar la mobilitat sostenible i millorar el consum energètic a través de noves instal·lacions tèrmiques i tancaments, biomassa i foment de la mobilitat sostenible. Es preveu la finalització d’aquest programa per al 30 de novembre de 2025.

Tercera actuació
Pel que fa a la tercera línia d’actuació és d’una mica més de 762.000 euros per abordar la millora de l’accessibilitat, la senyalització comercial i les iniciatives per potenciar les zones turístiques. En aquest sentit, el projecte, que estarà acabat el 30 juny de 2024, inclou inversions a la via pública, com la implantació d’un ascensor a l’aparcament del Sot d’en Ferrer, i la millora de l’ornamentació i el mobiliari urbà.

Actuacions a punt de ser aprovades
Les dues ajudes que encara no s’han aprovat, però que l’Ajuntament confia que ho estiguin ben aviat, sumen 3,2 MEUR entre les dues. La més important és de 2,5 MEUR i està vinculada a la preservació del patrimoni històric de Begur, mentre que l’altra és de 700.000 euros i contempla la promoció del turisme esportiu a la localitat i la millora dels vestidors.

Next Generation

Comparteix: