Begur TV

Begur rendeix homenatge a Josep Carreras amb una exposició retrospectiva

20 nov 2023

Josep Carreras i Riera va ser el fotògraf per excel·lència de Begur, capturant la memòria gràfica del poble dels últims anys de la història del municipi. Ara, la Regidoria de Cultura de Begur, estrena una nova exposició retrospectiva en homenatge a l’artista.

Enguany s’estrena una mostra fotogràfica de Josep Carreras i Riera a les Escoles Velles Centre Cultural de Begur, qui va ser el fotògraf per excel·lència de la vila.

Així, la Regidoria de Cultura de Begur, la qual vol continuar cada any rendint homenatge  a aquesta figura icònica de la comunitat local, aquesta vegada ha decidit substituir el tradicional Concurs de Fotografia Josep Carreras per una nova iniciativa, la Retrospectiva Josep Carreras.

Es tracta d’una recopilació de fotografies de l’artista, on es mostra la bellesa i els canvis de Begur en la dècada dels cinquanta. De fet, és un retrat lúcid i autèntic dels últims anys de la història del municipi, que ha deixat un llegat fotogràfic que ara se celebra i es comparteix amb tota la comunitat begurenca, i es guarda l’Arxiu Municipal de Begur com a material de consulta.

Aquest nou acte, doncs, forma part del projecte de renovació de la programació cultural conegut com ‘A Begur Cultura’, que té l’objectiu de crear noves propostes artístiques per situar el poble en el mapa cultural català i enfortir el seu teixit sociocultural.

Comparteix: