Begur TV

Begur suspèn un any la concessió de llicències per hotels, bars i restaurants

15 ago 2019

No es podran obrir més hotels ni restaurants a Begur durant un any. El Govern ha aprovat una moratòria de llicències que afecta els nuclis antics de Begur Esclanyà i la franja litoral del municipi.

La moratòria es fa després de constatar que en pràcticament la darrera dècada s’ha doblat el nombre d’establiments hotelers que hi ha al poble i davant la preocupació que això pugui afectar la relació qualitat-preu de l’oferta turística i de retruc el tipus de turisme que arriba al municipi.

La moratòria està recolzada per un estudi encarregat per l’Ajuntament de Begur en el que s’ha  analitzat la població resident i flotant, el parc immobiliari amb els seus habitatges principals i secundaris, els establiments i places hoteleres i de restaurants i bars i la mobilitat i aparcaments existents al poble.
L’Ajuntament va aprovar suspendre llicències de parcel·lació, edificació, reforma, enderrocament o ampliació de l’activitat amb vistes a analitzar si és pertinent o no un canvi d’usos dels terrenys actualment hotelers o fins i tot un canvi en el POUM.

Comparteix: