Begur TV

Begur també demana aturar la tramitació del parc eòlic Tramuntana

19 mai 2021

Augmenten les veus contràries al Parc Eòlic Tramuntana. Projectat a 24 quilòmetres de la badia de Roses, els aproximadament 80 aerogeneradors presidirien l’horitzó del Cap de Creus fins al Far de Sant Sebastià. Ara, el consistori de Begur s’adhereix a la resta de set municipis afectats, els quals reclamen que s’aturi la tramitació del projecte.

Maite Selva, alcaldessa begurenca, ha assenyalat la seva “preocupació” entorn el parc eòlic marí. També, ha apuntat que hi ha “un contacte permanent entre els vuit ajuntaments” per tal d’efectuar un front comú i així, donar veu a les preocupacions que els hi arriben des de diferents sectors.

De fet, la plataforma ‘Stop al macroparc eòlic marí’ estima que la implementació dels aerogeneradors “afectarà les migracions locals i estacionals de cetacis i aus marines de la zona”. A més, creuen que el sector turístic i nàutic en patirà les conseqüències i alguns pescadors han assegurat que suposarà la pèrdua de caladors històrics. Amb tot, Maite Selva ha qualificat el projecte “d’aberració” per l’impacte previst.

El Parc Tramuntana està impulsat per l’empresa Blue Float Energy i el grup d’energia Sener. Entre 68 i 84 molins estan projectats davant la badia de Roses, els quals tindrien 258 metres d’altura i una potència de 15 MW cadascun. Actualment, sobre la taula està vigent la seva tramitació i si els informes resulten favorables, els organitzadors preveuen que el 2026 la Costa Brava Nord compti amb un macro parc eòlic.

Comparteix: