Begur TV

Begur treballa per aconseguir els segells ‘Vila marinera’ i ‘Vila amb encant’

31 gen 2019

Begur podria sumar en pocs mesos dos segells turístics més, el de ‘Vila marinera’ i el de ‘Vila amb encant’. L’Agència Catalana de Turisme ha apostat perquè Begur obtingui aquestes dues certificacions que donarien fe de les qualitats patrimonials, turístiques, gastronòmiques i mediambientals que té el municipi del Baix Empordà.

La marca de ‘Viles marineres’ que s’ha impulsat des de finals del 2018 s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Poblacions que per les seves característiques naturals, paisatgístiques i el patrimoni cultural que ha conservat els permeten oferir experiències vinculades a la seva descoberta.

Pel que fa a l’altra marca en la que treballen perquè els sigui atorgada, la de ‘Viles amb encant’, està basada, entre molts dels seus requisits, en criteris de qualitat arquitectònica, urbanística, paisagística i mediambiental que ara han de demostrar que segueixen fil per randa. Un dels passos perquè aquests segells siguin una realitat és que el ple municipal ho aprovi, un tràmit que ja han superat amb l’aprovació per unanimitat d’aquestes adhesions.

En aquests moments l’àrea de turisme treballa en la preparació de tota la documentació i els informes que han de permetre que l’Agència Catalana de Turisme els doni aquests certificats. A l’espera de tota la tramitació, des de la regidoria consideren que obtenir aquestes marques els aportarà un valor afegit més a nivell turístic i els obligarà a ser encara més disciplinats per mantenir la màxima qualitat.

En el cas de ‘Viles marineres’ Begur podria ser el primer municipi de la comarca amb aquest segell, i en el de ‘Viles amb encant’ es sumaria a Forallac, Pals i Calella de Palafrugell.

Comparteix: