Begur TV

Comença el quart Begur Sotaigua amb la branca pedagògica

01 jun 2018

Que el mar que tenim al costat de casa deixi de ser un gran desconegut. Amb aquest objectiu aquest dijous s’ha iniciat la quarta edició del Begur Sotaigua, que s’allargarà durant tot el cap de setmana.

El certamen ha començat amb la vessant pedagògica, dirigida als escolars de la vila. En aquesta ocasió, han estat els alumnes de l’Escola Olivar Vell d’Esclanyà els qui han fet un taller d’estris artesans de pesca al Mas d’En Pinc i posteriorment se n’han anat arran de mar. Els grans i els mitjans, s’han dirigit a Sa Riera i els més petits a Sa Tuna, on han conegut la feina dels pescadors locals i han pogut descobrir i tocar algunes de les espècies que viuen en aigües begurenques.

El Begur Sotaigua seguirà aquest divendres amb una neteja submarina de la reserva marina de Ses Negres amb bucejadors experimentats, la inauguració del certamen i la presentació del projecte Vi i cava Sotaiga.

Durant el cap de setmana hi haurà batejos de submarinisme i snorkel a Aiguafreda, una conferència sobre el corall vermell i la polèmica concessió de llicències per la seva extracció, projecció d’imatges submarines amb música a la paret de l’esglèsia o un esmorzar de pescadors amb música de taverna.

Tot plegat, per aprovar el mar a la gent.

Igual que l’any passat, s’ha apostat per celebrar la fira abans de l’estiu i no després com va passar a les dues primeres edicions.

Comparteix: