Begur TV

El 5è Festival Carmen Amaya omple Begur de flamenc

19 nov 2022

Quan ajuntes els conceptes Begur i flamenc, el resultat és un nom: Carmen Amaya. El municipi va celebrar la cinquena edició del Festival Carmen Amaya per homenatjar una de les grans bailaores de tota la història. Per fer-ho, la localitat ha preparat un cap de setmana amb una vintena d’activitats i concerts. Una iniciativa promoguda per l’Associació de Comerç i Turisme, però que compta amb la col·laboració d’altres entitats.

Tallers de pintura, masterclass de palmas o de nudillos i concerts al Casino com els de Juan Gómez i Mónica Navarro. També hi va haver actuacions a l’aire lliure.

A banda dels concerts i tallers, també es va organitzar una conferència enfocada a l’empoderament femení al flamenc i la presència de la dona al llarg de tota la seva història. Aquesta edició també va servir per explicar que, des del mateix divendres, ja es van dur a terme tallers a les escoles del municipi per donar a conèixer el flamenc.

Carmen Amaya va marcar un abans i un després com a bailaora. Va portar el flamenc a l’Amèrica llatina, Europa i als Estats Units, portant l’essència del barri de Somorrostro arreu del món. A Begur s’hi va estar els últims anys de la seva vida, involucrant-se en les celebracions populars i organitzant diferents balls. És per això, que el Festival busca que Carmen Amaya continuï estant present entre els veïns.

Comparteix: