Begur TV

El Grup de TeatrU Es Quinze torna a interpretar ‘Una Casa de Cuentu’

19 mar 2024

El mes de desembre passat el Grup de TeatrU Es Quinze va presentar, per partida doble, l’obra ‘Una Casa de Cuentu’. L’estrena va tenir gran èxit, i els va portar a tornar-la a representar aquest passat 16 de març al Casino Cultural. En aquesta ocasió han tornat a tenir un gran públic amb 172 entrades venudes, el que suposa gairebé tot l’aforament de la sala.

‘Una casa de Cuentu’ és una obra de Concepció Lluch que el grup begurenc, dirigit per Jaume Congost, ha adaptat als seus deu actors i actrius, tots de Begur i de Palafrugell. Ells i elles són la Montse Franco, Karme Vargas, Lourdes Franco, Ro Mauri, Eva Rodríguez, Rosa Maria Amat, Josep Pereira, Lluís Prats, Ferran Alcázar i Lluís Pavón. Aquest últim és la primera vegada que actua amb Es Quinze.

L’obra tracta de tota una sèrie de problemes que pateix una noia jove. Explica, de manera molt còmica, tot el que fa per sortirse’n, i l’ajuda -o entrebancs- que li posen la seva tieta i el seu cosí pel camí.

Per assajar les representacions el Grup de TeatrU Es Quinze es comença reunint una vegada per setmana, tot i que a mesura que avancen les setmanes acaben fent dos i fins i tot tres dies d’assaig setmanals. En alguns casos, com aquest, adapten obres ja existents al seu estil, però en tres ocasions han interpretat obres de collita pròpia.

El mes de desembre ja la van presentar, i per partida doble, representant-la dos dies seguits. L’exit que va tenir els ha portat a tornar-la a interpretar de nou gairebé tres mesos més tard, i per aquesta ocasió hi han afegit alguna modificació que ha sortit dels mateixos actors i actrius. Per tant, aquelles persones del públic que ja l’havien vist i que han repetit, encara s’han endut alguna sorpresa. Els veïns i veïnes de Begur agraeixen molt la tasca del Grup de TeatrU Es Quinze i com aposten fort per mantenir la cultura viva al municipi.

A tot això Es Quinze van decidir interpretar de nou ‘Una Casa de Cuentu’ el dia 16 de març, coincidint amb el dia en què es portava a terme la iniciativa ‘Cap butaca lliure’. Tot i que en aquesta primera edició encara no hi té cabuda el teatre amateur, han volgut transmetre el seu suport a la iniciativa.

Comparteix: