Begur TV

Els restauradors valoren positivament com està anant la 25a Campanya del Peix de Roca

20 mai 2024

Des del passat dissabte 4 de maig i fins al 2 de juny es pot gaudir a Begur de la 25a Campanya del Peix de Roca. Nosaltres hem anat a comprovar com està anant aquesta campanya als restaurants del municipi. 

Ja fa gairebé dues setmanes que està en marxa la 25a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur, i encara en queden dues més per continuar gaudint-la. Es tracta d’un esdeveniment gastronòmic on enguany una vintena de restaurants ofereixen als seus comensals diferents menús i plats relacionats amb un producte estrella de proximitat com és el peix de roca.

Hem parlat amb restauradors de Begur, com en Sebastian Rincon, del restaurant Arreu, i valoren molt positivament com està anant la campanya i el fet de tenir, amb ella, una bona oportunitat per potenciar productes de la zona tant preuats com és el peix de roca.

El peix de roca és un nom genèric que s’utilitza en gastronomia per designar uns peixos que viuen en fons roscos, que són molt gustosos i que solen tenir moltes espines o un gran cap, i relativament poca carn, més aviat ferma, respecte d’altres peixos. Gastronòmicament són molt apreciats, especialment als Països Catalans i a la mediterrània en general.

Alguns dels peixos de roca més utilitzats són l’escórpora, el rap, el nero, la lluerna, el sard imperial, el corball negre o l’aranya de mà. Són molt habituals en sopes de peix, brous, fumets, arrossos, rossejats, suquets i plats d’aquest estil; ja que la seva carn no es desfà en coure’s i, d’altra banda, les espines no els fan ser considerats com els típics peixos de ració. Precisament la sopa de peix és un dels plats que ofereix durant la campanya el restaurant Arreu.

La 25a Campanya del Peix de Roca de Begur es podrà degustar fins el diumenge 2 de juny i, més enllà dels menús que ofereix cada establiment, enguany també s’ha organitzat el primer concurs de la croqueta del peix de roca i diferents activitats com projeccions de documentals, una neteja de fons marí i una caminada popular, que tindrà lloc el dissabte 25.

Comparteix: