Begur TV

Ja es pot iniciar l’adequació dels horts comunitaris de Begur

24 gen 2019

En breu començaran els treballs d’adequació d’aquests terrenys perquè en uns mesos es puguin convertir en parcel·les d’horts ecològics comunitaris. Després de molts entrebancs, l’Ajuntament de Begur ha aconseguit tirar endavant tots els tràmits per poder fer l’arranjament d’aquest espai conegut com el Sot d’en Ferrer. Un dels passos més complicats ha estat el de rebre el vistiplau per part de l’Agència Catalana de l’Aigua per poder executar la canalització de la riera que passa per aquesta zona.  La canalització, a part de millorar la seva funcionalitat hidràulica, també servirà per a l’ordenació vegetal, eliminant les espècies al·lòctones i substituint-les per espècies autòctones que millorin l’entorn en l’aspecte ambiental. En aquests moments ja s’ha licitat el projecte a l’empresa que executarà el d’adequació de l’entorn, canalització i creació i condicionament de la zona dels horts.

Una vegada enllestides aquestes obres ja es podrà procedir a atorgar les llicències per a l’ús dels horts. Una procediment  que no s’hauria d’allargar en el temps ja que l’Ajuntament fa temps que va aprovar el reglament  de règim d’ús dels horts de titularitat municipal i per l’atorgament de llicències d’ús privatiu del domini públic.

En els horts només es podran conrear hortalisses, verdures i flors, que no estiguin prohibides, i sempre sota els criteris de l’agricultura ecològica.

Comparteix: