Begur TV

La ACiT organitza, per vuitè any, la Cursa de Cambrers “Sant Pere Safata”

30 jun 2024

Coincidint amb la Festa Major de Sant Pere de Begur, l’Associació de Comerç i Turisme de Begur (ACiT) ha organitzat, per vuitena vegada, la Cursa de Cambrers al carrer Sant Pere. Aquesta carrera d’obstacles és un homenatge als treballadors de la restauració del municipi.

Però, en què consisteix ben bé? Els participants es col·loquen a la línia de sortida i tan bon punt els organitzadors els senyalitzen, han de començar a córrer amb una safata a la mà. Des de llavors, el cronòmetre s’activa i han de superar tota una sèrie d’obstacles, de moment, amb la safata buida. Però, com que són cambrers i, han de demostrar el seu talent, a la meitat de la prova se’ls fa omplir 1 copa i 2 gots de cervesa, que s’han de col·locar sobre la safata i, amb ells, repetir, el mateix recorregut que ja havien fet.

És enmig de rialles i fotografies, quan es comencen a veure com les primeres cerveses van caient a terra i els jutges comencen a apuntar les penalitzacions.

La prova finalitza quan els cambrers superen la línia d’arribada. I després són els organitzadors els que els esperen amb una guerra per dipositar tota la cervesa que encara els queda al got i mesurar la quantitat que han pogut conservar.

A diferència d’altres anys, aquest 2024 hi ha hagut rècord d’inscripcions.

Cada cop són més participants. I també hi ha nous restaurants que han aconseguit que treballadors s’unissin al repte.

Participar en la cursa és una bona excusa per passar un matí entretingut amb els companys de la restauració del municipi. I més, sabent que no hi ha perdedors.

Després de la jornada de competició, la festa continua a la nit amb la “Festa dels i les Cambreres a la Lluna”, on els participants de la cursa gaudeixen d’una consumició de cervesa gratuïta.

Comparteix: