Begur TV

La dona indiana i la Vall dels Ingenis, protagonistes de dues exposicions a Begur

27 ago 2018

Begur acullirà dues exposicions vinculades a la XV edició de la Fira d’Indians, que enguany tindrà lloc entre els dies 7 i 9 de setembre.

La primera mostra amb el nom “L’aventura indiana. Un relat en femení”, que ja es pot visitar a la sala d’exposicions del centre cultural Escoles Velles, s’ajusta a la tèmatica de la fira d’aquest any, dedicada a la dona indiana.

Amb aquesta mostra es vol reivindicar que les dones també van tenir un paper destacat en l’episodi colonial indià malgrat que s’hagi intentat amagar, ignorar o oblidar. Tot i que de la majoria d’elles no han transcendit els seus noms i cognoms, les seves accions han quedat registrades per sempre més en la documentació d’arxiu, en la memòria popular i en el patrimoni material perviscut d’aquella època.

La segona exposició, situada al Casino de Begur, serà “La Vall dels Ingenis” dels artistes cubans Abel Pérez Mainegra i Douglas Darnís Pérez Castro que ofereix imatges que permeten conèixer la història de la Vall dels Ingenis, una de les regions sucreres més importants del país.

Aquesta exposició no tan sols inclou el paisatge i les estructures creades a l’entorn de la indústria sucrera, sinó també la realitat de les condicions de vida de la zona, marcada, durant segles, per la utilització d’esclaus com a mà d’obra.

Comparteix: