Begur TV

La Fira d’Indians 2022 proposarà dos espais molt diferenciats

22 abr 2022

Un any més el primer cap de setmana de setembre omplirà Begur de temàtica indiana. Carrers engalanats, visitants vestits de blanc amb barrets de palla, música de diferents estils com el son cubà o les havaneres, activitats culturals, i també molta festa.

Des dels seus inicis la Fira d’Indians s’ha caracteritzat per ser una fira cultural, però també per la seva essència més lúdica-festiva. Una vessant que la pandèmia s’ha endut en les darreres edicions, però que tornarà aquest 2022.

La Fira d’Indians recuperarà el format habitual, tanmateix, amb novetats destacades com la descentralització de les activitats. Totes elles relacionades amb els indians, es dividiran en dos espais molt diferenciats.

El centre històric del municipi reunirà l’eix més cultural de la festivitat. S’engalanaran els carrers com és habitual, mostrant així el Begur més proper a Cuba, i s’hi portaran a terme activitats com exposicions, conferències, xerrades i actuacions musicals i teatrals. A la plaça Esteva i Cruañas s’hi instal·larà un mercat de productes d’ultramar i mostra d’oficis.

La part més festiva tornarà amb força i ho farà exclusivament al Parc de l’Arbreda. Aquest es convertirà en un espai gastronòmic, lúdic i festiu on es podrà gaudir de diferents propostes i tallers, així com es podrà moure l’esquelet durant el dia i la nit.

L’espai de l’Arbreda serà també una zona gastronòmica, on es podran degustar plats i begudes com els mojitos, ja que serà on s’instal·lin els “xiringuitos”. Aquesta paraula és un mot indià amb origen cubà que ja hem integrat a la nostra llengua. Justament aquesta és la temàtica estrella d’enguany: els mots cubans.

Altres novetats de la 17a edició passen per la recuperació d’activitats com l’arribada de l’Indià a Sa Riera.

Comparteix: