Begur TV

La XVIII Fira dels Indians tenyeix de blanc Begur

04 set 2023

Centenars de persones s’han apropat a Begur per gaudir de la divuitena Fira d’indians durant aquest cap de setmana. El centre històric de Begur i el parc de l’Arbreda es van omplir de música, exposicions, tasts, teatre i gastronomia. Enguany l’eix vertebrador de l’esdeveniment van ser les famílies indianes. I com no podia ser d’una altra manera Televisió Costa Brava va oferir un programa especial de més de dues hores el dissabte per copsar l’ambient, història i tradicions de la Fira dels Indians. El programa es pot recuperar a través del web de TV Costa Brava.

Un any més, la Fira dels Indians ha tornat a transformar Begur per reviure el període històric del segle XIX, durant la màxima esplendor amb el mercat entre Cuba i Catalunya. La divuitena edició es va posar en marxar amb la inauguració oficial des de la plaça Lluís Esteva i Cruañas amb la participació de la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, que en va ser la pregonera.

Entre les novetats, des de l’ajuntament destaquen la diversificació dels espais per evitar les aglomeracions, per això en aquesta edició s’ha apostat per diferents propostes en diversos emplaçaments del municipi. Al centre històric es va dedicar a la cultura, i al parc de l’Arbreda s’hi van celebrar les propostes més lúdiques, festives i gastronòmiques.

Durant la Fira es va poder visitar el Centre d’Interpretació dels Indians. Els visitants també van poder gaudir d’una exposició sobre Famílies Indianes, conferències, un mercat d’ultramar, visites guiades, tallers de tast de vins i xocolata, tallers infantils o les tradicionals representacions del Grup de Teatre Mutis i el Grup de Teatru Es Quirze.

En aquesta edició també s’han recuperat les barres de menjar i beguda a les terrasses dels bars i restaurants i els concerts musicals a la plaça Esteva i Cruañas. Pel que fa a les places Forgas i Pella i Forgas s’han convertit en zones de ball.

Comparteix: