Begur TV

L’Ajuntament de Begur monitora i sanciona la mala gestió de l’aigua

28 jul 2023

L’Ajuntament de Begur ha redactat un Pla d’Emergència Municipal per regular els usos de l’aigua i, en cas de fer-ne un mal ús, imposar sancions. Encara que el municipi no supera els 20.000 habitants, l’administració està duent a terme, a partir de les mesures establertes per la Generalitat, un control diari per fer front a la situació d’excepcionalitat per sequera.

Als habitatges no se’ls hi està permès gastar més del que gastarien 6 persones per habitatge. A través del monitoratge dels comptadors poden veure qui ho sobrepassa.

Hi ha tres nivells d’infraccions. La lleu consta d’uns 750 euros, la greu, com serien omplir grans piscines, o regar jardins de superfícies entre 1.000 i 3.000 metres quadrats constaria d’uns 1.500 euros. I, en cas d’infracció molt greu, com serien omplir piscines de més de 300 metres quadrats o ser reincident en el termini d’un mes amb una actuació sancionada com a greu, les sancions s’enfilen fins als 3.000 euros.

Des de l’ajuntament s’han adquirit uns dispositius per reduir la pressió de l’aigua d’aquells habitatges que estan sancionats, però en continuen fent un mal ús. L’objectiu és evitar la mala gestió de l’aigua i alertar la població de què l’ajuntament té eines per monotonitzar-ho.

Comparteix: