Begur TV

L’Ajuntament de Begur senyalitzarà la platja d’Illa Roja com a platja de tradició nudista

03 set 2021

Principi d’acord entre l’Ajuntament de Begur i la Federació Naturista-Nudista de Catalunya arran de la problemàtica a la platja d’Illa Roja.  En una reunió el passat 30 d’agost, les dues parts es van comprometre a treballar per rebaixar el conflicte i des del consistori també van mostrar la seva disposició per fer de mediadors entre els banyistes nudistes i la guingueta. En aquesta trobada també s’ha acordat que a partir del proper estiu es senyalitzarà la platja com a ús nudista.

Un altre dels temes que es va abordar durant la reunió va ser la multa que l’Ajuntament va imposar a una dona a causa de la pintada a les roques d’Illa Roja, que reivindicava l’espai com a nudista. La Federació Naturista va qualificar la sanció com a “irregular i excessiva” i van demanar a l’Ajuntament la seva retirada. Des del consistori es van oferir a reduir-ne una part, sempre i quan l’entitat o l’acusada es facin càrrec del cost per esborrar-la.

Tan govern municipal com la Federació Naturista coincideixen en què no s’ha d’excloure a ningú i que l’important és saber conviure i respectar.

L’indret sempre ha estat de tradició nudista però amb el pas dels anys i les imatges a les xarxes socials, han fet que molts banyistes tèxtils també s’hagin apropat a la platja. Aquest estiu, Illa Roja ha comptat amb una novetat: una guingueta a la platja. La nova barraca ha fet augmentar les queixes dels nudistes, denunciant que eren discriminats tan per l’establiment com per la resta de banyistes.

Amb els diferent acords, es vol aconseguir que per la propera temporada d’estiu Illa Roja recuperi la convivència entre banyistes per gaudir d’un magnífic espai de la Costa Brava.

Comparteix: