Begur TV

L’escriptor begurenc Miquel Martín presenta la novel·la Guanyaràs una mar llisa

25 mar 2024

L’escriptor begurenc Miquel Martín i Serra ens presenta la novel·la ‘Guanyaràs una mar llisa’. Una novel·la que homenatja als corallers catalans que s’aventuraven en aigües llunyanes durant el segle XIX i el patiment que vivien i que generaven. El paisatge on ens trobem, la platja d’Aiguablava, també forma part de la història amb la llegenda del Cap de Begur.

Miquel Martín i Serra presenta el seu darrer treball “Guanyaràs una mar llisa”. Una novel·la que homenatja als corallers catalans que s’aventuraven en aigües llunyanes durant el segle XIX i el patiment que vivien i que generaven. L’obra està escrita amb un llenguatge cuidat amb influències de l’argot mariner, el català salat. Nascut en una família de mariners, Martín i Serra ha traslladat al llibre expressions de l’àmbit del mar que ha sentit “tota la vida a casa seva”.

En aquesta història el mar és un personatge més perquè té molta presència al llarg de tot el relat i és el punt d’unió dels diferents personatges. I el paisatge on ens trobem, la platja d’Aiguablava, també forma part de la història amb la llegenda del Cap de Begur.

Bona part de la història gira al voltant de les dones i en la maternitat, amb una protagonista mare soltera que ha de vetllar per la seva filla malalta o el personatge de l’Helena, que amb la desaparició del marit haurà de cuidar la descendència i salvar el mas familiar.

L’autor ha situat com a narradora una dona per agafar “distància” en la història. La novel·la està organitzada en diversos mesos que marquen la construcció de la investigació de la protagonista. Al final el lector pot llegir la novel·la final que escriu la dona i que posa llum al periple d’Espiridió.

Comparteix: