Begur TV

La 8a edició del Festival de Cinema de Begur “posa l’accent en el talent femení”

11 jul 2022

Són les dones, qui prendran el protagonisme del Festival Internacional de Cinema de Begur. Ho exemplifica, a primera vista, el cartell de la 8a edició de la trobada. En concret, el presideix una instantània de l’actriu Ingrid Berman, protagonista a les pel·lícules de Casablanca i Gaslight, situada davant un mur, que segons els organitzadors, els recorda “el Castell de Begur”.

Dins la programació, també s’organitzarà una jornada dedicada al talent femení, en aquest cas, enfocat exclusivament a les directores de curtmetratges.

Així mateix, ha estat dissenyat per una dona, l’artista local Concep Gual, el renovat trofeu del festival batejat com a “Corall d’Or”. Igual que a les anteriors edicions, la secció oficial competitiva es focalitzarà en el gènere de la comèdia.

Tanmateix, la trobada comptarà amb els apartats dedicats al curtmetratge, al cinema produït a l’àrea mediterrània, i a les pel·lícules de públic familiar. La seva programació encara no s’ha desgranat, però el director artístic, Santi Lapeira, ha avançat que hi haurà nombroses preestrenes i una important presència de cinema europeu.

L’esdeveniment es celebrarà del 7 al 12 d’octubre i comptarà amb la col·laboració de les escoles del municipi i, com a novetat, del Festival de Sitges. L’alcaldessa de Begur, Maite Selva, ha volgut posar de manifest el caràcter “desestacionalitzador” de la proposta.

Com a puntada final, es retrà un homenatge a l’actor José Luis López Vázquez, assidu a les produccions de Berlanga, així com al compositor de projecció internacional Henry Mancini. En aquest sentit, el festival encara una nova edició, descrita pels seus impulsors com a “inclusiva i transversal”, amb l’objectiu de fer partícip al conjunt de la ciutadania.

Comparteix: