Begur TV

Sessió informativa de perquè s’ha d’aturar la construcció del nou parc eòlic marí

26 mar 2022

Torroella de Montgrí, Pals, l’Estartit i aquest passat dissabte Begur. L’associació Stop Macroparc Eòlic Marí continua organitzant xerrades informatives a diferents municipis del litoral empordanès per donar a conèixer les raons de per què s’ha d’aturar la construcció del Parc Tramuntana. Unes sessions que busquen la resposta de la ciutadania i volen exposar els danys mediambientals al territori, però també en l’àmbit econòmic i social

El principal ponent de la jornada va ser el doctor en ciències biològiques i investigador del CSIC, Ferran Vallespinós. Durant la seva intervenció, Vallespinós va explicar amb dades objectives que indiquen els inconvenients del parc. La finalitat de la presentació era no només tractar els beneficis de l’eòlica marina, sinó també els seus impactes per aconseguir que la gent en prengui consciència.

A banda de la participació de diferents experts, l’entitat també compta amb un ampli suport de diferents ajuntaments de la costa empordanesa. Uns governs locals que creuen que no es pot plantejar aquest macroprojecte i que treballen en una línia conjunta per fer arribar la veu municipal a les diferents institucions.

Des de l’associació, estan satisfets amb la rebuda d’aquestes sessions informatives per part dels ciutadans i també dels diversos sectors empresarials. Defensen que la transició energètica és més necessària que mai, però no amb aquests macroprojectes.

Comparteix: