Begur TV

Tensió a Begur pel rebuig dels veïns d’Aiguafreda a la construcció de 180 habitatges

10 jul 2018

Ambient escalfat a Begur pel futur de la urbanització d’Aiguafreda, on s’hi podrien construir fins a 180 noves finques. L’alarma ha saltat arran d’una modificació del POUM passada pel ple, destinada a desplegar serveis com l’enllumenat o nou un dipòsit d’aigua en aquesta zona en vies de consolidació.

Un gest que els veïns descontents han interpretat com un intent de l’ajuntament de liderar l’execució d’uns habitatges que 50 anys més tard del seu planejament els promotors han fallat en desplegar. Consideren que la construcció dels habitatges previstos seria donar via lliure a l’especulació i convertiria el litoral de Begur en un parc temàtic que destruiria la costa i generaria problemes de mobilitat i d’espai.

Discrepàncies a la reunió

En una tensa reunió informativa amb una setantenta de veïns, des del consistori van reivindicar la seva obligació de vetllar pels interessos de tots els ciutadans, inclosos els drets adquirits dels propietaris de les parcel·les situades en sòl urbanitzable des del pla especial del 75 i confirmades en els plans generals compresos entre el 1989 i el 2003.

Indemnitzacions milionàries

Lligats de mans i peus, van explicar als veïns que l’única manera de desclassificar els terrenys seria pagant indemnitzacions milionàries que arruinarien l’ajuntament.

Comparteix: