19 d’octubre, Dia Mundial contra el Càncer de Mama

17 oct 2022

El castell de Begur i l’església d’Esclanyà s’il·luminaran de color rosa aquest dimecres.

El municipi de Begur se sumarà aquest 19 d’octubre a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una jornada dedicada a conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món.

I ho farà aquest dimecres dia 19 il·luminant de color rosa dos dels principals espais patrimonials del municipi: el castell de Begur i l’església d’Esclanyà, amb l’objectiu de visibilitzar aquesta diada.

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per això, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada dos anys.

La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se’n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l’obesitat -especialment després de la menopausa-, fer activitat física regularment, reduir el consum d’alcohol i practicar la lactància materna.


Categories: Serveis Socials