A partir del 23 de desembre ja es podrà accedir a la nova àrea d’emergència d’Esclanyà

22 des 2021

La nova àrea d’emergència està situada al pàrquing del Local Polivalent d’Esclanyà i per a fer-ne ús serà imprescindible disposar de la targeta d’accés particular.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur informa que a partir de dijous 23 de desembre tots els veïns i veïnes que n’hagin de fer ús ja podran accedir a la nova àrea d’emergència que el consistori ha habilitat al pàrquing del Local Polivalent d’Esclanyà.

Aquesta i la resta d’àrees d’emergència ubicades arreu del municipi son d’ús exclusiu per a particulars en cas d’emergència i està prohibit portar les deixalles de manera habitual. A més, per a fer-ne ús és imprescindible disposar de la targeta d’accés particular. En cas de no disposar-ne cal dirigir-se a l’Espai Mas d’en Pinc, trucar al telèfon 872 214 977 o enviar un correu electrònic a l’adreça pap@begur.cat.

Des de l’Ajuntament s’agraeix la col·laboració ciutadana i s’emplaça a tota la població a mantenir neta la nova àrea d’emergència. Així, cal recordar que dipositar els residus al contenidor que no correspon; deixar a l’àrea d’emergència voluminosos, electrodomèstics i altres elements de deixalleria municipal; i abocar restes de poda provinents de professionals son accions sancionables segons l’ordenança municipal de recollida de residus.

Els veïns i veïnes decideixen habilitar una àrea d’emergència a Esclanyà

A finals del passat mes de setembre l’Ajuntament va començar les obres d’adequació de la nova àrea d’emergència al terme municipal d’Esclanyà. Prèviament, el gener de 2021 el consistori va impulsar un procés participatiu per consultar als esclanyencs i les esclanyenques si volien que s’habilités al poble una àrea d’emergència per a fer les aportacions de residus. Els veïns i les veïnes, de forma majoritària, van votar a favor de la nova instal·lació; i un cop tancat el procés els serveis tècnics municipals van estudiar la proposta i van suggerir la ubicació més idònia.

Què són les àrees d’emergència?

El model de recollida de residus vigent a Begur i a Esclanyà és el del porta a porta. Les àrees d’emergència, doncs, estan pensades per fer-ne un ús extraordinari o excepcional i el seu accés és restringit i controlat. Per accedir-hi, s’ha d’utilitzar una targeta d’identificació.

Les àrees d’emergència es construeixen sobre base de formigó pintades amb òxid de ferro i tancament en fusta. Les portes són de fusta, totalment integrades amb la resta del tancament. Totes les àrees compten amb una càmera amb focus d’il·luminació nocturn i els diferents contenidors habilitats disposen de les següents fraccions i volums: rebuig (1.100 litres), envasos (1.100 litres), paper (1.100 litres), vidre (360 litres), FORM (240 litres) i restes vegetals (11.000 litres).

 


Categories: Medi Ambient