A partir del maig entrarà en vigor a Begur i Esclanyà el nou límit de velocitat en zones urbanes

31 mar 2021

L’Ajuntament ja ha començat els treballs per a adaptar la senyalització, que en la majoria dels casos passarà a 30 km/h com a velocitat màxima de circulació.

El pròxim mes de maig entrarà en vigor al municipi, a tot Catalunya i arreu de l’Estat espanyol la modificació del Reglament General de Circulació i el Reglament General de Vehicles en matèria de mesures urbanes de trànsit que va aprovar el Consell de Ministres a finals del passat any 2020.

El canvis responen a les variacions de mobilitat produïdes durant els darrers anys on, en l’àmbit urbà, el vehicle a motor ha deixat de ser l’únic protagonista per donar pas a un ús compartit de la via, on cada vegada guanyen més importància els vianants, les bicicletes o els vehicles de mobilitat personal. El text també regula els requisits tècnics i les condicions  dels vehicles de mobilitat personal, els quals passen a ser definits formalment com a vehicles i, per tant, passen a tenir prohibida la seva circulació per les voreres o les zones de vianants.

Quins són els principals canvis a tenir en compte?

Aquest mes de març l’Ajuntament de Begur ja ha començat els treballs per a adaptar la senyalització al municipi. En aquest sentit, els nous límits de velocitat que entraran en vigor són els següents:

. En vies sense diferència d’alçada entre calçada i vorera (plataforma única), el límit és de 20 km/h.

. En vies d’un únic carril per sentit, 30 km/h.

. En vies de dos o més carrils por sentit, 50 km/h.

L’objectiu d’aquests canvis és millorar la convivència entre els diferents usuaris de la via i reduir el nombre d’accidents que es produeixen en l’àmbit urbà.


Categories: Policia Local