Accions contra la violència de gènere a Begur en el marc del 25N

25 nov 2023

25N

L’Ajuntament s’adhereix a la causa il·luminant dos espais del municipi i penjant cartells reivindicatius i llaços liles. 

L’Ajuntament de Begur se suma aquest 25 de novembre a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, amb l’objectiu de seguir fent pública la seva objecció frontal a qualsevol expressió de violència vers les dones, la seva voluntat de donar visibilitat a aquestes problemàtiques i transformar aquesta realitat, i el seu ple compromís i convenciment en treballar des de les institucions per a prevenir i erradicar qualsevol pràctica i dinàmica de violència que atempti contra els drets i la dignitat de les persones.

Per aquest motiu, el Castell de Begur i l’Església d’Esclanyà es vestiran avui de lila com a mostra de solidaritat i suport amb aquesta causa.

A més de la il·luminació especial d’aquests dos espais, l’Ajuntament ha col·locat cartells i llaços liles a l’entrada de l’edifici municipal, creant un símbol visible de la seva adhesió a aquesta causa. Recupera el manifest institucional contra la violència de gènere.

Recursos per a les víctimes i els testimonis de violències masclistes

Si tristament pateixes una situació de violència masclista o n’ets testimoni, truca al 900 900 120, la línia d’atenció telefònica que atén qualsevol situació de violència contra les dones. A més, el Consell Comarcal del Baix Empordà  compta amb el SIAD, el Servei dInformació i Atenció a les Dones, destinat a donar informació, assessorament i orientació a les dones de la comarca i a promoure els canvis socials que permetin a les dones gaudir i exercir els seus drets en llibertat i sense discriminacions. Per accedir-hi, cal demanar cita a siad@baixemporda.cat o al 972 64 55 43.

Línia violències masclistes       Siad

 


Categories: DonaEsdeveniments