Aiguablava, Sa Riera i el Racó de Begur tornen a aconseguir la bandera “Q” de Qualitat Turística

19 jul 2019

Les platges d’Aiguablava, Sa Riera i el Racó del litoral de Begur han aconseguit novament la bandera “Q” de Qualitat Turística. Les tres platges begurenques han superat la certificació amb un alt d’excel·l’encia, segons l’auditoria, que ha executat Maria Teresa Díaz Comas de l’empresa SGS, “Malgrat això, no podem abaixar la guàrdia i hem de resoldre algunes problemàtiques per fer front als nous reptes de futur mantenint la filosofia de millora contínua”, recorda el primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Platges, Eugeni Pibernat.

L’obtenció del certificat de qualitat “Q”, segons la norma UNE-ISO 13009, és una iniciativa de les àrees municipals de Medi Ambient i Platges, amb la implicació d’altres àrees municipals a part de tots els sectors relacionats amb les platges.

Per al disseny del sistema de gestió s’han elaborat un total de 55 documents entre manuals, protocols i registres, classificats en cinc grans àmbits: salvament i seguretat, neteja, manteniment i instal·lacions, oci i informació. La norma internacional estableix els requisits generals i recomanacions per als ens gestors  de les platges que ofereixen serveis a turistes i visitants. Proporciona directrius tant per als ens gestors com pels usuaris per una gestió i planificació sostenible sobre la platja, una infraestructura sostenible i les necessitats en matèria de prestació de serveis, inclosa la seguretat de la platja, la informació i comunicació, la neteja i la eliminació de residus.