Ajornada la Festa de la Vellesa de Begur i Esclanyà

22 abr 2020

Davant la complexa situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 i la incertesa per la seva evolució i propagació, l’Ajuntament decideix posposar l’homenatge a la gent gran del municipi.

Atès el període d’excepcionalitat pel coronavirus, i complint les directrius marcades pels governs català i espanyol, l’Ajuntament lamenta comunicar l’ajornament de la Festa de la Vellesa de Begur, prevista inicialment per al diumenge 31 de maig, i la Festa de la Vellesa d’Esclanyà, que havia de tenir lloc el proper 7 de juny.

Davant la possibilitat que el retorn a la normalitat es produeixi de manera esglaonada després de superar el període d’estat d’alarma, l’Ajuntament pren aquesta decisió per evitar concentracions de persones a mitjà termini, seguint així les recomanacions de les autoritats sanitàries. L’alcaldessa de Begur, Maite Selva, expressa que “aquesta festa no deixa de ser un gran gest d’empatia, reconeixement, amor i estima cap a la vellesa; tan bon punt la situació ho permeti, es proposarà una nova data per celebrar aquesta bonica tradició”.

L’Ajuntament ja ha comunicat l’ajornament d’aquesta cita a l’Àrea de la Gent Gran i a totes les persones implicades en la celebració de l’esdeveniment. En aquest sentit, Selva expressa que “tornarem a gaudir de punts de trobada entre amics, veïns, coneguts i família. I la Festa de la Vellesa tornarà a esdevenir un dia per compartir records, vivències i experiències. I també per brindar pel futur que vindrà”.

Altres celebracions ajornades pel període d’estat d’alarma

El consistori recorda que també s’ha posposat la festa de clausura del Mil·lenari del Castell de Begur, una emblemàtica cita que havia de posar el colofó final, el pròxim mes de maig de 2020, als actes de commemoració dels mil anys d’història del principal símbol del municipi. D’altra banda, es va anul·lar la XXII campanya del Peix de Roca de Begur, mentre que la 6a edició del Begur en Flor s’ha reinventat amb accions online després de posposar els esdeveniments previstos. L’Associació de Comerç i Turisme de Begur (ACiT) va comunicar l’ajornament d’aquesta celebració, però ofereix una alternativa digital per tal que els veïns i veïnes omplin de flors, música i poesia les xarxes socials i també els balcons i terrasses del municipi. Podeu trobar les propostes en aquest enllaç.