Ajuntament i Consell Comarcal treballen de la mà per a millorar la formació i l’ocupació al territori

18 feb 2020

L’Àrea de Promoció Econòmica té fixada entre els seus objectius per aquest 2020 potenciar el polígon industrial Riera d’Esclanyà i reforçar la col·laboració amb l’IPEP de Palafrugell.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Begur, Eugeni Pibernat, va assistir el passat 12 de febrer a la jornada convocada pel Consell Comarcal del Baix Empordà per a presentar el Pla estratègic de formació del Baix Empordà, el Pla d’accions per a la millora i dinamització dels Polígons Industrials del Baix Empordà i el Pla d’acció per a promoure una ocupació de qualitat a la Comarca del Baix Empordà; elaborats per l’ens comarcal amb el suport i col·laboració de les diferents administracions locals del territori, entre elles el consistori begurenc.

Tots tres plans tenen com a objectiu establir les bases a seguir des de l’administració pública per tal de promoure i desplegar un model efectiu i garantista que optimitzi els recursos existents i afavoreixi el desenvolupament econòmic i social de la comarca per als pròxims anys, amb la mirada fixada a mig i llarg termini.

Eugeni Piberant, regidor de Promoció Econòmica, posa en valor la redacció d’aquests projectes assegurant que “cal que la nostra comarca evolucioni per tal de seguir revertint l’actual situació econòmica. I és que encara patim alguns dels efectes de la crisi de l’any 2008, com el fet que tinguem una de les rendes per càpita més baixes”. En aquesta línia, Eugeni Pibernat avança que aquests plans “reforçaran la tasca de suport, atenció i ajuda que des de l’Ajuntament oferim diàriament a les nostres empreses, treballadors i agents socioeconòmics públics i privats per tal  de garantir i promocionar el seu creixement”.

Així, el Pla estratègic de formació del Baix Empordà, el Pla d’accions per a la millora i dinamització dels Polígons Industrials del Baix Empordà i el Pla d’acció per a promoure una ocupació de qualitat a la Comarca del Baix Empordà, cerquen oferir als veïns i veïnes i empreses del territori una oferta de formació pels estudiants per poder cobrir les vacants laborals reals, crear infraestructures a nivell dels polígons industrials que converteixin aquestes instal·lacions en pols d’atracció de nous capitals i activitats empresarials, i generar una ocupació de qualitat que complementi l’economia existent actualment.

Un eix de treball que concorda amb la línia d’actuació fixada per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Begur per aquest any 2020, i que passa, entre d’altres, per seguir dotant el polígon industrial Riera d’Esclanyà de nous recursos i serveis i per intensificar la col·laboració i les sinèrgies amb l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP), per tal de contribuir des del municipi a consolidar a nivell local i comarcal una economia plenament diversificada.


Categories: Promocio Economica