Ajuts per millorar les terrasses de bars i restaurants del nucli antic de Begur

27 des 2017 -h

L’Ajuntament de Begur impulsa, seguint el pla d’estudi de qualitat urbana, una línia de subvencions per a la millora de l’estructura i disseny de les terrasses i de les façanes dels bars-restaurants del nucli antic. La línia de subvencions, que cobreix obres realitzades durant aquest exercici i el primer trimestre del 2018, compta amb una partida econòmica de 16.000 euros. A més, el govern begurenc no descarta ampliar aquests ajuts a tot el municipi, com també obrir una línia per a les botigues. Des de fa molts anys, l’Ajuntament ja té una línia d’ajuts per a millores de façanes.

La nova iniciativa d’ajuts, que va aprovar inicialment el ple de desembre, té per objectiu “poder ajudar als establiments en la millora de la imatge”, va explicar el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat. A més, el regidor va justificar la mesura de delimitar-les per “evitar que ocupin més espai”, a part que amb les actuacions “s’ha reduït la taca d’ocupació”.

Els ajuts poden arribar a un 10% del total del cost subvencionable de l’actuació i fins un màxim de 4.000 euros per establiment. La inversió mínima subvencionada haurà de ser de 2.000 euro. Es recorda, però, que aquests ajuts tenen caràcter voluntari i eventual. El termini per presentar-se a les subvencions acabarà el 28 de febrer, mentre que el termini de la justificació acabarà el 31 de maig.

Les accions subvencionables són: la millora de l’estructura (pèrgola…) de les terrasses dels bars-restaurants del nucli antic; la millora de la façana, aparador, obertures i accessos (inclosos temes de supressió de barreres arquitectòniques) a l’establiment, i la millora del disseny de la imatge exteriors de l’estructura de la terrassa.


Categories: Ajuntament