Ampliació d’horaris i aforaments en alguns sectors

03 jun 2021

Les noves mesures contra la Covid-19 entren en vigor el divendres 4 de juny.

El Govern de la Generalitat ha donat el vistiplau a la suavització d’algunes restriccions, com l’ampliació d’horaris o d’aforaments en alguns sectors. Les mesures entren en vigor divendres 4 de juny.

Les mesures més destacades són:

. Poden obrir fins a la 1.00 h: les activitats culturals, esportives, serveis de restauració, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres. Fins ara, l’horari era fins a les 24.00 hores.

. Consum d’aliments i begudes en espais públics: Es permet consumir aliments i begudes en espais públics habilitats amb mobiliari per a aquest consum (àrees de descans, pícnics i similars) amb limitació de 10 persones.

Comerç

. S’incrementa del 50% al 70% els aforaments en locals comercials de venda al detall. També en les zones comunes i de pas dels centres i recintes comercials.

. Es permet l’accés i ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials.

. S’incrementa del 50% al 70% l’aforament en els mercats no sedentaris i en les fires mercats.

Espectacles a l’aire lliure en recintes grans

Les activitats culturals i les competicions esportives que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure, en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d’assistents del 20% de l’aforament si:

. S’estableixin espais sectoritzats, amb control de fluxos d’accés i sortida, banys i zones de restauració independents (no permeables entre si), amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats.

. Es preveuen mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els creuaments o punts de més afluència.

Per activitats amb un aforament menor, es manté el màxim de 3.000 persones.

Es permet l’activitat de restauració si existeixen establiments habilitats, amb compliment de les mesures establertes per la restauració.

Aforaments

. Parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats: s’incrementa del 30% al 50%.

. Equipaments cívics: s’incrementa al 70% si disposen de condicions de ventilació reforçades.

. Joc: s’incrementa al 70% l’aforament, amb un màxim de 500 persones (fins a 1.000 en condicions de ventilació reforçades i mesures de control d’aglomeracions).

. Instal·lacions i equipaments esportius: s’incrementa del 50% al 70%.

Transport públic

S’elimina la restricció en l’ocupació de vehicles de transport públic fins a 9 places. Ara estava restringit a 6 persones i no es permetia l’ocupació del seient del costat del conductor.

Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.


Categories: Sanitat