Amplien el cementiri de Begur amb 69 nous nínxols

26 des 2017 -h

El cementiri de Begur s’amplia amb la construcció de 69 nous nínxols davant l’actual dèficit de fosses, ja que actualment en queden una vintena de lliures. Els nous nínxols es fan davant per davant dels que ja es van fer el 2006 i que es va concretar en 69 nínxols i 24 columbaris. “Aquesta obra permetrà pal·liar la falta de sepultures al cementiri”, ha afirmat l’alcalde, Joan Loureiro.

La nova ampliació l’està executant l’empresa Aufuce per 58.779 euros, ja que es va adjudicar el concurs, segons acord de la junta de govern. L’ampliació del cementiri és una de les inversions programades en el pressupost municipal del 2018. A més, el pressupost també compta amb una partida de 15.000 euros per realitzar millores al cementiri d’Esclanyà. “El nostre objectiu és tenir els dos cementiris en condicions”, ha recordat l’alcalde.

Aquesta segona ampliació només es concreta en fer pròpiament els nínxols, perquè en la primera fase, en la del 2006, ja es van fer les tasques de moviments de terra, la construcció del mur de contenció a la part baixa, el condicionament de l’accés i el tancament de l’ampliació.

Respecte a la vegetació existent a la zona d’ampliació, 6 alzines sureres i balandres, aquests s’han reubicat en altres espais. Així, de les 6 sureres, 4 s’han replantat ala placeta de davant el cementiri i les altres dues, a dins el nou giratori de la cruïlla d’Aiguablava. Respecte als balandres, s’han ubicat a la façana que dóna a la zona verda de l’entrada.


Categories: Ajuntament