Aprèn a crear un escenari fantàstic amb l’ordinador

08 set 2023

Els dies 2, 9 i 16 d’octubre la Biblioteca Salvador Raurich organitza un taller adreçat a infants entre 6 i 10 anys.

La Biblioteca Salvador Raurich ofereix aquesta tardor una nova proposta lúdica i formativa adreçada als infants del municipi. Es tracta d’un taller per a aprendre a crear un escenari fantàstic amb l’ordinador.

La proposta es durà a terme en tres sessions els dies 2, 9 i 16 d’octubre -de 18 a 19.30 h- i està adreçada a infants entre els 6 i 10 anys. Les places són limitades (un màxim de 12) i per a participar-hi cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça biblioteca@begur.cat (indicant el nom de l’infant i un telèfon de contacte).

La creació d’aquest escenari fantàstic amb l’ordinador es farà a través de Chroma Key, una tècnica audiovisual que es fa servir tant en fotografia com en cinemàtica. Consisteix en la gravació d’objectes o persones amb un fons verd, que després es pot substituir per altres colors, imatges o vídeos.

En la primera sessió, prevista pel 2 d’octubre, els participants es traslladaran allà on vulguin fent ús d’aquesta tècnica, incorporant diferents fons a una fotografia o vídeo. En la segona sessió, el 9 d’octubre, es treballaran els efectes especials en el cinema. Els participants gravaran una petita escena d’acció fent ús de la tècnica Chroma Key i, posteriorment, editaran aquesta escena incloent-t’hi efectes especials i de so. I en la tercera sessió, el 16 d’octubre, els participants s’endinsaran a dins l’escena d’una pel·lícula. Per fer-ho possible s’utilitzarà un Chroma gran i els participants reescriuran una escena d’una pel·lícula i la recrearan canviant la història.


Categories: BibliotecaCultura