Apunta’t al taller de respiració cardíaca per a persones majors de 60 anys

09 gen 2023

El dimecres 18 de gener se celebrarà una sessió informativa a les 18 h al Casal de la Gent Gran.

La Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Begur i l’Associació Uniting People organitzaran al municipi un taller de respiració cardíaca adreçat a les persones majors de 60 anys. El curs es durà a terme en un total de quatre sessions d’una hora de durada (dates i horaris encara per a confirmar) al Casal de la Gent Gran de Begur.

Les classes tindran el següent contingut:

. Sessió 1: la respiració i la consciència respiratòria. La postura. Ritme respiratori, inhalar i exhalar. Respiració abdominal.

. Sessió 2: moviment del cos, nervi vague, la respiració abdominal i els efectes d’aquesta respiració al nostre cos. Respiració des del cor.

. Sessió 3: respiració abdominal i introducció a la respiració cardíaca.

. Sessió 4: pràctica de la respiració abdominal. La respiració cardíaca, observar com podem connectar amb els batecs del cor i crear un estat d’ànim relaxat i serè. La funció del nervi vague i la seva influència en els diferents estats d’ànim: tensió, por, etc.

Totes aquelles persones majors de 60 anys interessades en prendre part d’aquest taller per a descobrir els beneficis de la respiració cardíaca poden participar el pròxim dimecres 18 de gener d’una sessió informativa i conferència a càrrec del doctor Joan de Quadras. La sessió, titulada “La respiració cardíaca i els seus efectes beneficiosos en la salut”, es durà a terme a les 18 h al Casal de la Gent Gran de Begur.

Per què és important la respiració cardíaca?

Una bona salut respiratòria preveu tot tipus de malalties físiques i emocionals. Amb la respiració ens centrem, asserenem i millorem la nostra salut i el benestar. Proposem la pràctica de la respiració cardíaca per tal d’aconseguir la “Coherència Cardíaca”. Nombrosos treballs científics demostren canvis i millores molt significatives en la nostra salut i benestar – regularització de la pressió arterial, reducció de l’estrès, millora de la claredat mental, equilibri de les emocions,… Descobreix els beneficis de la respiració cardíaca!

 


Categories: Gent Gran